Сергій
від on Серпня 30, 2018
119 переглядів

І так, я хотів би сьогодні з вами поміркувати про державність, або по-іншому про народ. Ми можемо розглядати кожну людину окремо, а можемо розглядати як народ або як організм. І як у всякому організмі є як позитивні, так і негативні процеси, так і в народі відбуваються події що можуть привести його до здорового стану, або знищити його як націю.

І так, ми знаємо чимало випадків в історії народів, коли вони виникали і зникали. Ми можемо побачити деякі політичні закономірності, і будувати на них свої погляди, але залишимо це політологам. Я ж хотів би з вами поговорити на цю тему з точки зору духовності, і того що називається віра.

Перший народ на землі, це був народ Каїна, або народ що можна назвати народом ковалів, а ще народом що відвернувся від Творця.

І що ж стало з цим народом, народом що будував міста, що досягав вершин того часу в плавці металу і виготовлення знарядь праці, цей народ зник.

А почалося все з того, що Каїн не послухав словами що, були вимовлені йому Творцем:

І сказав Господь до Каїна: Чого ти розсердився? Чому похмурнів? Коли чиниш добре, будь погідний, а коли ні - гріх на порозі чигає: він і так оволодів тобою, але мусиш над ним панувати. (Быт.4:6,7)

Іншими словами, якщо ти відвернувся від Творця, є ймовірність помилки, ти помилишся і це буде коштувати тобі життя, або якщо щодо народу, то буде коштувати зникнення народу.

Я не буду зараз перераховувати народи, народи що впали в слідстві того що відвернулися від Творця свого, я лише торкнуся народ, народ що Творець сам вибрав собі. (як приклад для народів)

Бог з'явився Якобові знову, коли він повернувся з Паддам-Араму, і благословив його. І сказав Бог йому: Ім'я твоє - Яків, та не будуть більше звати тебе Яків. Ні, Ізраїль буде твоє ім'я. І дав йому ім'я Ізраїль. Далі Бог сказав до нього: Я - Бог всемогутній! Будь плідний і розмножуйся! Народ, багато народів постане з тебе. Навіть царі вийдуть із твоїх стегон. Землю ж, що її я був дав Авраамові та Ісакові, тобі її дам; і твоєму потомству дам я цю землю. (Быт.35:9-12)

Ось так виникає народ на ім'я Ізраїль, але що цікаво, як держава Ізраїль, народ стане значно пізніше, і це буде за царя Давида, хоча і був Саул і йому треба віддати належне, все ж, державою цей народ став при царі Давиді.

Але що цікаво, все що говорив Творець ще Якову, і його нащадкам, народ свого часу проігнорував.

Хочеш їх судити? Хочеш їх судити, сину чоловічий? Постав на очі їм гидоти їх батьків. Скажи їм: Так говорить Господь Бог: Того часу, як вибрав я Ізраїля, підняв я руку мою перед потомками дому Якова й об'явив їм себе в Єгипетській землі, підняв мою руку перед ними і сказав їм:

Я - Господь, Бог ваш!

Тоді підняв я мою руку, клянучись їм, що виведу їх з Єгипетської землі в землю, яку я для них призначив, землю, що тече молоком та медом, оздобу над усіма землями. Я сказав їм:

Відкиньте кожен гидоти з очей ваших і не поганьтесь єгипетськими бовванами:

я - Господь, Бог ваш! (Иез.20:4-7)

Ідолів НЕ відкинули, і відвернулися від Творця, і ми з історії знаємо, що народ був підкорений спочатку Вавилоном, Мідоперсією, Грецією, потім Римом, і Рим їх остаточно прогнав з їх землі, і держава Ізраїль зникла, відновившись тільки в наші дні.

Так ось до чого я веду, я веду до того що потрібно відвернутися від ідолів і повернутися до Творця.

Дам пояснення поняттю ідол, і не буду вдаватися в те що ідолом називають зображення, або скульптуру, або людину, бо я хочу показати ідола як ідею. А ідея ідола в тому, що людина як Каїн свого часу відвертається від Творця свого. Він шукає що завгодно, кого завгодно аби не слухати СЛОВО Творця Свого. Тобто ідол це відвертання.

Що до Творця, Творець - це не людина, не подібний до людини, і навіть і близько не людина.

Творця ніхто побачити не може, бо неможливо побачити того, хто є ВСЕ!

Так, Творець є ВСЕ, ВІН і є ми, ми є частина Творця, і немає ніякого дідуся, що сидить на троні, а є СИСТЕМА, розумна, особистісна, духовна Система, або особистість що іменує себе «ЯХВХ», або в російській, та Український мові «Я БУДУ», а ще Він себе називає життя!

Він створив все з себе!

Адже неможливо пропонувати те, то чим не є.

Я кличу сьогодні проти вас на свідків небо й землю; життя і смерть появив я перед тобою, благословення й прокляття. Вибирай життя, щоб жити на світі тобі і твоєму потомству, любивши Господа, Бога твого, слухавшись його голосу та прихилившись до нього; в тому бо полягає твоє життя й твоє довголіття, щоб тобі жити на землі, яку Господь, твій Бог, клявся дати твоїм батькам: Авраамові, Ісаакові та Якову.» (Втор.30:19,20)

І ще:

Не будь надто злим, і не будь дурним: чого б тобі не у свій час вмирати? (Еккл.7:17)

Я хотів би звернути увагу на Київську Русь, і справа не в тій Київської Русі що була до хрещення, бо тоді не намагалися укладати договір між народом і Творцем, а мали договір з ідолами своїми. Я хотів би звернути увагу на хрещення Русі.

Адже згідно апостола Петра:

Вас же тепер спасає прообраз цього, тобто хрищення, позбуття не тілесної нечистоти, а прохання доброго сумління в Бога через воскресіння Ісуса Христа, який, зійшовши знову на небо, є по правиці Божій, і йому підкорені ангели, власті й сили. (1Пет.3:21,22)

Як бачите, хрещення - це акт договору, в даному моменті, договору укладеного з Творцем через Ісуса Христа.

Але що ми бачимо, якщо народ хотів договору з Творцем. І хотів Його захисту, то чому продовжував поклонятися ідолам, і чому, коли відвернувся нібито від ідолів, продовжував їм поклонятися і поклоняється до цього дня через ікони, або через так званих святих.

І не приводьте в приклад Московію, вона не хрестилася як Русь, і не заявляла на весь світ про це.

А тому, побувши деякий час під захистом Творця, відвернувшись від Нього через поклоніння ідолам, Русь втратила свою державність. Адже не можна устами сповідувати Творця, а при цьому відвертатися від Нього до ідолів, і це те ж що зробив Каїн.

Зрозумійте, це не на рівні президента чи ради, це рівень кожного особисто!

Зараз Україна має можливість все виправити, і відвернутися від ідолів і повернутися до Творця свого. Відкинути все що заважає відношенню з Творцем, і побачити слово Його чистим і не ушкодженим. І перші паростки вже є, евангелические або євангельські церкви роблять що можуть, але потрібно більше.

Не може бути між тобою і Творцем жодного посередника крім Ісуса, але Ісус є посередник, а не об'єкт поклоніння. Той, хто є наш рятівник це Я БУДУ або ЯХВХ або Творець, або як Він нам був відкритий через Ісуса Христа, а був відкритий нам під ім'ям БАТЬКО!

Він ЯХВХ є наш рятівник, і той, хто виводить нас з хаосу.

Я, я – Господь (ЯХВХ – Я БУДУ): нема спасителя, крім мене! (Ис.43:11)

Немає іншого імені, ні рятівника крім самого Творця, а рятує «ВІН» за допомогою свого агнця Ісуса Христа, або як в Єврейській мові Йешуа ха Машиаха, викупите ля якого помазав.

Опубліковано в: Суспільство
Слова (Теги): міркування